Podologie

Podologie: laat jouw voetklachten behandelen

Pas wanneer je een probleem aan je voeten krijgt, merk je eigenlijk hoe belangrijk het is om je voeten in goede conditie te houden. Heb je klachten aan je voet of wil je het erger worden van klachten voorkomen? De podoloog van Sport Performance Center Gooi helpt je graag.

Waarvoor is podologie geschikt?

Podologie richt zich op het vaststellen en verhelpen van voetproblemen. Dit kunnen onder andere deze klachten zijn:

 • Pijn in de voet
 • Sporters met terugkerende blessures
 • Afwijkende voetstanden, bijvoorbeeld:
  – Platvoet
  – Holvoet
  – Doorgezakte voorvoet
 • Instabiele voet, enkels
 • Klachten gerelateerd aan stand afwijkingen van de voet
  – Rugklachten
  – Bekken/heupklachten
  – Knie klachten
  – Enkel klachten
 • Teenafwijkingen
  – Hallux valgus
  – Hamertenen
 • Morton neurologie en andere neurologische klachten in de voet

Wat doet de podoloog?

Er zijn verschillende manieren waarop een podoloog klachten kan oplossen. Door middel van technieken zoals een loopanalyse, kan de podoloog klachten goed vaststellen en stappen zetten om deze te verhelpen. Dit kan bijvoorbeeld door een zool op maat te maken om de houding van de voet te corrigeren en drukpunten te veranderen. Ook kan de podoloog helpen door schoenadvies te geven of specifieke behandelingen uit te voeren aan de voet.

Stichting LOOP

Deze praktijk is aangesloten bij stichting LOOP en voldoet aan alle kwaliteitseisen die hier volgens het kwaliteitskeurmerk aan zijn gesteld. Onze podoloog is tevens bij alle kwaliteitsregisters ingeschreven. Ben je verzekerd voor podologie, dan ontvang je een vergoeding voor het verzekerde bedrag.

Voor extra vragen over de kwaliteitseisen kun je stichting LOOP raadplegen.

VSO Netwerk

Sport Performance Center Gooi en het VSO Netwerk slaan de handen ineen om de prestaties van onze cliënten te verbeteren! Dit doen we als volgt: als (sport)fysiotherapeut analyseer je het bewegingsgedrag van de voeten, de benen en de romp. U bepaalt of de manier van bewegen een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Vervolgens wordt uitgelegd wat verbeterd kan worden door middel van een schoenadvies, steunadvies of een doorverwijzing naar een andere discipline. 

Wilt u meer weten over het VSO-concept? Klik dan hier: https://www.vsonetwerk.nl/nl/het-vso-concept/

Neem contact op

Blijf niet rondlopen met blessures of andere voetklachten. De podoloog helpt je graag klachten te verminderen. Neem contact op om een eerste afspraak te maken!


Ook interessant voor jou

Gratis proefweek

Leidt een blessure tot een langer revalidatietraject dan in eerste instantie gedacht? Dan is het belangrijk dat deze revalidatie met aandacht en expertise uitgevoerd wordt. Sport Performance Center Gooi biedt persoonlijk revalidatietrajecten aan.

Lees verder

Fysiotherapie voor (sport)blessures

Een blessure kan iedereen overkomen. Toch kan het erg vervelend zijn wanneer je hiermee te maken krijgt. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het herstel van de spieren zodat je verdere overbelasting of schade kunt voorkomen.

Lees verder

Langdurige revalidatie

Leidt een blessure tot een langer revalidatietraject dan in eerste instantie gedacht? Dan is het belangrijk dat deze revalidatie met aandacht en expertise uitgevoerd wordt. Sport Performance Center Gooi biedt persoonlijk revalidatietrajecten aan.

Lees verder

Manuele therapie

Bij manuele therapie staat de behandeling van gewrichten centraal. Manuele therapie kenmerkt zich doordat de therapeut de behandeling met de handen uitvoert. Hiermee wordt de bewegingsvrijheid en mobiliteit van klanten verbetert.

Lees verder

Dry needling

Last van stijve spieren of andere (pijn)klachten in het lichaam? Dry needling is een manier om deze klachten te verhelpen.

Lees verder

Testen en meten – Individueel

Wil jij je sportprestaties verbeteren? Of wil je voorkomen dat je te maken krijgt met een blessure? Een individuele sporttest bij Sport Performance Center Gooi geeft je inzicht in je prestaties, conditie en resultaten.

Lees verder

Massage

Ook voor massage kun je terecht bij Sport Performance Center Gooi. Hiervoor werken we samen met Joviene Lourens, een professionele masseur.

Lees verder

Testen en meten – Teams

Inzicht in de prestaties en ontwikkeling van teamleden biedt ook inzicht in hoe je deze gebieden kunt verbeteren. Zo kun je de prestaties van je team naar een hoger niveau tillen.

Lees verder

Echografie

Niet iedere klacht heeft een zichtbare oorzaak. Om je herstel in goede banen te leiden en te bevorderen, maakt Sport Performance Center Gooi gebruik van echografie.

Lees verder

Ervaringen

Na mijn derde zwangerschap wilde ik zo snel mogelijk weer fit worden op een gezonde, gecontroleerde en gebalanceerde manier. Ik heb veel bekkenklachten gehad en mijn doel was om dat jaar weer op wintersport te kunnen, na 4 maanden. Ik ben gestart met 1 x per week trainen. Week voor week hebben we opgebouwd. Het prettige is dat je training direct aansluit bij de gewenste intensiteit, hetgeen je lichaam aan kan en de aandacht voor specifieke klachten naar aanleiding van de zwangerschap. Na het bereiken van mijn doel heb ik samen met mijn partner nog een lange tijd getraind met Sjors. Sjors is een zeer vakkundige therapeut waarbij wij prettig en veilig getraind hebben. We zijn beide inmiddels fit en klachtenvrij!

- Jet

Na een ongelukkige val tijdens een rondje op de racefiets – met een heupbreuk als gevolg – moest ik voor het eerst van mijn leven serieus revalideren. Het hele traject vanaf de operatie tot aan het moment dat ik weer pijnvrij kon sporten heb ik in een jaar tijd bij Sport Performance Center Gooi doorlopen. Alle lof voor de professionaliteit en de persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeuten bij Sport Performance Center Gooi. Het was een intensief traject maar ik ben ontzettend tevreden met waar ik nu sta. Zonder de fysiotherapeuten van Sport Performance Center Gooi was me dat niet in die tijd gelukt.

- Thijs

Vijf jaar geleden alweer kwam ik bij Sport Performance Center Gooi terecht omdat ik mijn hoofd nog nauwelijks kon bewegen. De fysiotherapeut heeft de boel weer losgekregen. Daarna ben ik gebleven om niet alleen mijn nek maar ook mijn lijf in conditie te houden. Nu zit ik in een groepje van vijf mensen. Iedereen heeft een eigen programma en we worden bijgestaan door een fijne trainer voor vragen en oefeningen. Ik ben blij nog steeds onder een goede begeleiding te staan. En mijn nek? Die beweeg ik zonder problemen.

- Greet

Word jij ook lid van Sport Performance Center Gooi?

Wil jij ook graag aan de slag met Personal Training of een blessure, of wil je eerst je uithoudingsvermogen testen?